2014. július 2., szerda

A tervezőasztaltól a megvalósításig I. - az ötlet


Ahogy ígértem, ebben a blogbejegyzésben bemutatom a Borsóvirág Ékszerek megvalósulásának első lépcsőfokát. Ez nem más, mint maga az ÖTLET.
A forma, a szín, vagy az összhatás, néha csak egy érzés. Általában késő este, mikor már a kisfiam az ágyában szunyókal, én pedig magamra maradok a gondolataimmal jön az ihlet. Ilyenkor legszívesebben azon nyomban felpattannék és nekiállnék alkotni, de a tagjaim a legtöbb esetben ilyenkor már nem hajlandóak engedelmeskedni :) Nem aggódom, mert reggel mindig emlékszem mit álmodtam meg előző este. Amint eljön a délelőtti alvás idő (mármint Sominak), én nekiállok az elkészítésnek.
Van azonban alkotói válság is. Megesik, hogy nem jön inspiráció, elmarad az aha! élmény. Sőt, van, hogy rá se tudok nézni a gyurmára. Aznap pihenőnapot szavazok meg magamnak és hagyom érlelődni a dolgokat. Erőltetni kár, mert abból csak kínlódás lesz, kínlódásból meg csúnya ékszer. Olyat én pedig nem adok ki a kezemből és pont. Ha éppen nincs konkrét ötlet, de kedvem van alkotni, akkor előveszem a segítőtársaimat. Barátom a Google, a képkeresők atyja, de sokszor segít a Pinterest is, ahol szebbnél-szebb képek adnak ihletet. A számomra leghasznosabb oldal, amit a leggyakrabban használok a design-seeds.com.
Azt hiszem ezt kötelező ismernie mindenkinek aki éppen lakásfestés előtt áll. A vaníliasárgát és a fáradt barnát villámgyorsan fogja napsárgára és csokibarnára cserélni és simán belefér még egy-két türkiz kiegészítő...:) Aki kicsit bátortalan a színekkel itt hamar erőt meríthet a vadabb ötletek megvalósításához, de remek kiindulópont ez az oldal azoknak is akik épp azon vacilálnak, hogy a rózsaszín vagy a fehér szoknyát vegyék fel a piros magassarkúhoz munkába menet.
                              

Jó nézelődést, inspirálódást!
Hamarosan jövök a második résszel, amelyben megmutatom az én kis "fegyvertáramat", a gyurmákat, az ékszeralapokat és alkotás következő fázisát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése