2015. január 28., szerda

Filléres ötlet - örök emlék

Egy anyának minden kincs ami a gyermekével kapcsolatos.
Most egy olcsón megvalósítható, egyszerű, ámde annál szívmelengetőbb ékszerötletet mutatok nektek.



Hozzávalók:
-1 db gyermek
-süthető gyurma (pl FIMO)
-fém medálalap
-szerelékek (medáltartó, karika, delfinkapocs)
-betűnyomda vagy betűtészta
-bőrszál vagy lánc
-fogó










1) A gyurmát tiszta kézzel átgyúrom és golyót formázok belőle. Fontos, hogy ne tapogassuk túl sokáig, mert a kezünk melegétől könnyen meglágyul és sütés közben hajlamos felhólyagzani.



2) Hobbiboltban vásárolható medálalapba belenyomkodom az előkészített gyurmagolyót és közepétől kifelé haladva szépen kisimítom, hogy hézagmentesen elérjen a fémalap széléig.






3) Ha saját ujjlenyomatainkat eltüntettük a gyurmáról, fogjuk a gyermek ujját és finom, de határozott mozdulattal nyomjuk a medál közepére (vagy ahogy sikerül).
Nagyobb gyerkőc kooperatívabb lehet, a kicsiket ölbevevős módszerrel fixáljuk amíg a műveletet végrehajtjuk :)





4) Ha nincs otthon betűnyomdánk jó szolgálatot tesz a betűtészta is.
Kivadásszuk a gyermek nevében szereplő betűket és belenyomkodjuk a gyurmába. Ezek felhasználás után természetesen kidobandók. A fel nem használt betűk mehetnek a paradicsomlevesbe - nyamm) :)






5) Voilá! Már csak kb 100 °C-on 15-20 perc alatt kisütjük majd láncra/bőrszálra függesztjük, felszerelékeljük és kész is az egyedi nyakbavaló. Örök emlék!


Tipp:

-Ha esetleg elemelkedne a gyurma a medálalaptól a sütőből kivéve még gyorsan visszanyomhatjuk az akkor még rugalmas anyagot. Vigyázat, forró!

-Medálalap nélkül is megvalósítható. Ez esetben tegyük a gyurmagolyót sütőpapírra és lapítsuk ki pl üvegpoharat rányomva. Az ujjlenyomat és a betűnyomdázás után kis méretű kupakkal kiszúrjuk és a felesleget eltávolítjuk. A felfüggesztés helyén fogpiszkálóval lyukat csinálunk a medálra. Sütőpapirostul mehet a sütőbe. Miután kihűlt könnyedén leemelhető a papírról és a fentiekhez hasonló módon szerelékeljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése